Salon Duistervoorde

Op zondagmiddagen ben je welkom in Huis Duistervoorde voor kamerconcerten en lezingen. Met koffie en taart. En na afloop gelegenheid om na te praten bij een glas wijn.

Kom zondag 6 november 2022 naar Huis Duistervoorde voor een hartverwarmende middag met verhalen en muziek.

Schrijver Bas Steman is een geboren verteller. In zijn werk is de liefde een terugkerend thema, evenals de oorlog en de dingen die voorbijgaan. Met humor en weemoed neemt hij ons mee naar het boerenland zoals we dat nog van vroeger kennen. Zangeres Ariane Greep zingt prachtige luisterliederen, waarbij ze wordt begeleid door gitarist Erik Raayman.

Steman brak door met zijn roman Morgan, een liefde (2018), een wonderbaarlijk liefdesverhaal over een Britse parachutist en zijn verloofde Betrys. Hij introduceerde een gewaagd thema in de literatuur en wist vele lezers te ontroeren.

Adriaan van Dis zei over dit boek: Prachtig, ontroerend, dit boek gaat vele mensen raken. Hij kreeg gelijk, meer dan tienduizend exemplaren gingen er over de toonbank. In september zond Omroep Gelderland de documentaire ‘het wonderlijke verhaal van soldaat Morgan’ uit over de achtergronden bij dit boek. Steman is ook bekend van de tv-serie Ridders van Gelre.

Dit jaar verscheen zijn nieuwste boek De Lafaard. Deze roman speelt zich grotendeels af tussen Apeldoorn en Twello. De Lafaard vertelt van twee broers die heel hun leven op de ouderlijke boerderij woonden, die lief en leed met elkaar deelden, behalve hun oorlogsverleden. De Lafaard wordt behalve een plattelandsepos, ook de ‘oorlogswinter’ voor volwassen genoemd.

Zangeres Ariane Greep trad op in een succesvolle theatervoorstelling over Leonard Cohen die volle zalen trok in heel Nederland (So long Cohen) en trad op met Ramses Shaffy.

Muzikant Erik Raayman (gitarist/bassist) speelde onder meer met Liesbeth List, Purper, Robert Paul en Henk Elsink en met cabaretier Ernest Beuving.

Zondag 6 november 2022.
Plaats: Huis Duistervoorde, Kerklaan 14, Twello.
Aanvang: 15.00 – 17.00 uur

Toegang: € 15,00 (inclusief koffie/thee en huisgebakken taart)

Kaarten te bestellen bij Huis Duistervoorde (Kerklaan 14, Twello) of per mail: bert.heijenk@gmail.com  of bassteman@gmail.com

Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken, boeken te kopen en te laten signeren.